Tom Mankiewicz kertoo Superman-elokuvien teosta

Ensi viikolla julkaistaan liuta Teräsmies-DVD:itä, mm. Superman Returns ja erikoisversiot neljästä aiemmasta Teräsmies-elokuvasta, mukaanlukien Richard Donnerin versio Superman II:sta. Kaikki uudet DVD-julkaisut voi hankkia myös yhtenä kokoelmana nimeltä Superman – Ultimate collection. Siitä riittääkin sitten kirjoitettavaa, kunhan saan sen käsiini.

Ennen sitä voitte käydä lukemassa Newsaramasta Tom Mankiewiczin haastattelun. Mankiewicz löytyy kahden ensimmäisen Superman-elokuvan tekijätiedoista erikoisella tittelillä ”creative consultant”, mutta oman kertomansa mukaan hän oli käytännössä elokuvien käsikirjoittaja. Haastattelussa hän kertookin, kuinka elokuvat tuottaneet Salkindit hankkivat Kummisedällä kuuluisaksi tulleen Mario Puzon kirjoittamaan Superman-elokuvan puhtaasti mainosmielessä. Myös Salkindien keplottelujen seurauksena Richard Donner jätti kesken Superman II:n tekemisen, ja hänet korvasi Richard Lester.

Nyt siis Donnerin ja Mankiewiczin alkuperäinen visio on restauroitu niin pitkälti kuin se oli mahdollista. Haastattelussa Mankiewicz kertoo tarkemmin versioiden välisistä eroista ja niiden vähän pöyristyttävistäkin syistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *