SUCE: Paketointi ja oheismateriaali

Superman – Ultimate Collector’s Editionin uloin kuori on peltilaatikko, jota koristavat alkuperäisen Superman-elokuvan ja Superman Returnsin kolmiulotteiset versiot Teräsmiehen S-logosta. Takakannen peittää sisällöstä kertova kansilehti, joka on yhdistetty laatikon ympäri kulkevaan metallikuvioiseen pahvivyöhön. Peltilaatikon sisältä löytyy digipak-kansio, jossa DVD-levyt on kiinnitetty kaksipuolisiin ”sivuihin”. Kansion etupuolella olevasta taskusta löytyvät paketin sisällöstä kertova vihkonen ja Superman #7 -lehden uusintapainos.

Superman - Ultimate Collector's Editionin lentikulaarinen kotelokuvitusDigipak-kansion ympärillä on muovinen kotelo, jossa on lentikulaarinen kuviointi. Tämä tarkoittaa, että kotelossa näkyvä kuva muuttuu katselukulmasta riippuen. Viereisen GIF-animaation on tarkoitus antaa vaikutelma siitä, miltä kuva näyttää, kun koteloa kääntää pystyakselin ympäri tasaista vauhtia.

Paketin sisältämä Superman #7 on julkaistu suomeksi Teräsmies-lehden numerossa 1/1988. Tässä versiossa on kuitenkin hieman lisäantia sekä tuohon suomennokseen että amerikkalaiseen alkuperäisjulkaisuun nähden. Kantena on John Byrnen alkuperäisen sijasta Ed McGuinnessin (Teräsmies ja Batman: Yhteiskunnan viholliset, DC Spesiaali 2-5/2005) kansikuva Superman: Our Worlds at War Complete Edition -kirjaan. Se ja kahdeksan muuta hienoa Teräsmies-kantta löytyvät lehden loppuun laitetusta kansigalleriasta. Edustettuna ovat Gene Ha, Terry & Rachel Dodson, J.H. Williams III, Frank Quitely, Carlos Pacheco ja Jesus Marino sekä Stuart Immonen. Harmillista on lehden pieni koko: Sen sivut ovat alle puolet normaalista sarjakuvalehden sivukoosta.

Sisällyslehtinen on nokkelasti tehty Daily Planetin numeron näköiseksi, mutta valitettavasti siinä ei ole levyjen sisältölistojen lisäksi mitään mielenkiintoista. Toisaalta joidenkin DVD-julkaisujen sisältämät, elokuvan taustoista kertovat lehtiset ovatkin aika turhanpäiväisiä, sillä DVD:n ekstroistahan löytyy, tai ainakin pitäisi löytyä, kaikki mielenkiintoinen taustatieto elokuvasta. Tässä suhteessa Superman – Ultimate Collector’s Editionin voisi kuvitella onnistuneen varsin hyvin. Seuraavaksi ryhdynkin käsittelemään itse DVD-levyjen sisältöä, alkuperäisen Superman-elokuvan teatteriversiosta lähtien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *