SUCE: Levy 11 – Superman Returns ekstroja

Superman – Ultimate Collector’s Editionin yhdestoista levy sisältää Superman Returnsin teosta kertovan dokumentin Requiem for Krypton, Marlon Brandon uuteen materiaaliin sovittamista demonstroiva video Resurrecting Jor-El, poistettuja kohtauksia, trailereita sekä pääsiäismunan.

Requiem for Krypton kertoo varsin kattavasti elokuvan teosta aina idean kehittelystä kuvausten päättymiseen saakka. Merkittävä puute on kuitenkin se, että mitään sen jälkeen tapahtuvaa ei käsitellä. Visuaalisista tehosteista, äänistä, musiikista ja leikkauksesta ei nähdä mitään. Tätä osastoa täydentämään on ilmeisesti mukaan laitettu Resurrecting Jor-El joka oli kuitenkin saatavilla Internetistä jo ennen elokuvan teatterilevitystä.

Jonkin verran lisää kulissien takaista materiaalia kuvausten ajalta on saatavilla BlueTights.netistä. Nämä ”Bryanin päiväkirjat” muodostivat neljännentoista levyn tämän kokoelman USA:n versiossa, joten niitä ei ole sisällytetty tämän levyn ekstroihin. Silti nekään eivät kattaneet jälkituotantoa, joten on odotettavissa, että tämä puoli elokuvan teosta dokumentoidaan tulevassa erikoisjulkaisussa.

Kuten jo etukäteen mainitsin, poistettujen kohtausten joukossa ei ole elokuvan alkuun sijoittunutta Krypton-jaksoa, ja tämä puoltaa myöskin ennustetta, että jossain vaiheessa julkaistaan Superman Returnsin laajennettu versio. Suuri osa levyltä löytyvistä poistetuista kohtauksista sijoittuu kuitenkin elokuvan alkuun, Kentien farmille. Mukana on myös Martha Kentin ja Ben Hubbardin välinen Scrabble-peli, jossa Martha sijoittaa laudalle avainsanan alienation.

Levylle on kätketty pääsiäismuna, jota pääsee katsomaan valitsemalla Special Features -valikosta Deleted Scenes ja painamalla ylöspäin, jolloin ruudun alareunaan ilmestyy S-logo, ja painamalla OK/Enter.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *