Teräsmiehen vuosi 2008

Alex Rossin TeräsmiesTeräsmies täyttää 70 vuotta. Ei vastaanottoa.

Egmont Kustannukselta ei ole luvassa suomenkielisiä Teräsmies-sarjakuvia tänä vuonna. Tanskan Egmontin puolesta julkaisuohjelmasta vastaavan Kim Heltin blogista on jo voitu bongata sikäläiset suunnitelmat Teräsmiehen 70-vuotisjuhlaspesiaalista, joka tulee sisältämään klassikkojen uusintajulkaisuja sekä artikkeleja. Helt kertoo myös, että muita pohjoismaita julkaisu ei kiinnostanut, ja Suomen Egmontin Jouko Ruokosenmäen mukaan tämä todellakin tarkoittaa, että spesiaalia ei julkaista suomeksi. Muita Teräsmies-julkaisuja ei edes Tanskan Egmontin julkaisuohjelmassa ole tälle vuodelle, sillä Grant Morrisonin ja Frank Quitelyn All Star Superman ei ole edellisen käännösjulkaisun jälkeen ehtinyt edetä kuin yhden numeron verran. On edelleen mahdollista, että myös sarjan suomennokset jatkuvat jossain vaiheessa.

Myöskin elokuvarintamalla on tällä hetkellä hiljaista. Jos Bryan Singer on jättänyt Man of Steel -projektin, siitä ei ole ilmoitettu virallisesti. Jos Brandon Routh on jättänyt Man of Steel -projektin, siitäkään ei ole ilmoitettu virallisesti. Viimeinen virallinen uutinen oli se, että projektille etsitään uusia kirjoittajia. Käsikirjoittajien ammattiliiton lakon takia tällä rintamalla ei ole voinut tapahtua edistystä, joten projekti on toistaiseksi täysin jäissä. Singerin tämänhetkinen ohjaustyö Valkyrie tulee ensi-iltaan vasta tämän vuoden lokakuussa, joten saattaa olla, että Singerin lopullinen päätös lykkääntyy siihen saakka.

George Millerin Justice League -elokuvan tulevaisuus on myös ollut hieman epävarma viime aikoina. Huhuja roolituksesta ja juonesta on jo liikkunut paljon, mutta virallisia tietoja ei ole julkistettu. Käsikirjoittajien lakko on aiheuttanut ongelmia tällekin projektille, sillä Miller haluaisi käsikirjoitukseen vielä muutoksia ennen kuvausten alkua, mikä on mahdotonta lakon jatkuessa. Hollywood Insider -blogin mukaan Warner Brothersin oli määrä päättää Justice League:n kohtalosta eilen, mutta mikäli päätös tehtiin, siitä ei ole vielä vuotanut tietoja julkisuuteen.

Mistä sitten aihetta blogiin? Itse asiassa yritin jo viime vuonna kirjoittaa arviot kaikista DC Comicsin julkaisemista merkittävistä uusista Teräsmies-kokoelmista, mutta en ole edelleenkään päässyt ajan tasalle arvioissa. Materiaalia riittää kyllä hyvin tavanomaiseen vajaan kahden kuukausittaisen päivityksen keskimääräiseen vauhtiini, mutta jos motivaatiota riittää, ehkä pystyn jopa kiristämään tahtia. Voi olla, että jatkan myös All Star Supermanin kommentointia alkuperäisnumeroiden ilmestymisen tahtiin, mikäli osoittautuu, että suomennokset eivät tule jatkumaan. Mutta tähän hätään voin tyydyttää All Star -nälkäänne tällä Frank Quitelyn haastattelulla Comicon.com Pulsessa. Palataan asiaan mahdollisimman pian.

2 vastausta artikkeliin ”Teräsmiehen vuosi 2008

  1. RR, päivitä toki näitä mukavia sivuja välillä, sillä kyllä näitä tsekataan.Tuo Quitelyn haastattelu oli hieno, mutta ei toiminut enää äsken.Tässäpä Grant Morrisonin haastatus. Mies suunittelee kirjoittavansa eri taiteilijoille All-Star Superman -spesiaaleja 12 lehden ilmestymisen jälkeen. Mukana on mm. pikkuvihjeitä tulevista ASS- numeroista, analysiä 1950-luvun Teräsmiehistä ja ajankohtainen kommentti supersankarin avioliiton poiskirjoittamisesta. Steve Gerberiäkin muistellaan.http://forum.newsarama.com/showthread.php?t=149066

  2. Pulsen kaikki artikkelit näyttävät olevan rikki tällä hetkellä. Katsotaan, korjaantuuko linkki itsestään lähiaikoina.Kiitos linkistä Morrisonin loistavaan haastatteluun. Gerberin ohella hän mainitsee myös Don McGregorin, ja sattumalta luin juuri suurelta osin McGregorin kirjoittamista tarinoista koostuvan Essential Killravenin. Se oli juuri sillä tavalla uraauurtavaa matskua kuin mistä Morrison puhuu, mikä ei siis missään nimessä tarkoita eheää ja toimivaa kokonaisuutta, mutta todella kiehtovaa kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *