Barack Obama ja Teräsmies

Telegraph.co.uk:n mukaan yksi 50 asiasta, joita emme ehkä tiedä Barack Obamasta, USA:n tulevasta presidentistä, on se että hän keräilee Spider-Man ja Conan the Barbarian -sarjakuvia. Sanon tästä asiasta muutaman sanasen Katuojassa, mutta myös tämän blogin kiinnostuksen kohteena oleva sarjakuvasankari on tullut esille Obaman presidenttikampanjan aikana.

Todettakoon heti alkuun, että Teräsmies ei näytä kuuluvan Obaman suosikkihahmoihin. EW.comin järjestämän presidenttiehdokkaiden populaarikulttuuridebaatin supersankareita koskeneeseen kysymykseen hän vastasi, että hänestä liian voimakkaat hahmot kuten Teräsmies eivät tunnu ansaitsevan supersankaristatustaan. Obama pitää enemmän Hämähäkkimiehen ja Batmanin kaltaisista sankareista, jotka kokevat sisäistä myllerrystä ja jotka kärsivät kolhuja.

Barack Obama ja TeräsmiesTämä ei kuitenkaan estänyt Obamaa poseeraamasta vakuuttavasti Teräsmiehen patsaan edessä, kun hän käväisi muutama vuosi sitten kotiosavaltiossaan Illinois’ssa sijaitsevassa Metropolisin kaupungissa (jonka sekä DC Comics että Illinois’n osavaltio ovat julistaneet Teräsmiehen viralliseksi kotikaupungiksi).

Obama myös viittasi Teräsmiehen puhuessaan lokakuussa Alfred E. Smithin muistosäätiön illallisilla. Obaman vastustajat olivat kuvailleet hänen presidenttiehdokkuutensa synnyttämää innostusta messiaaniseksi kiihkoksi, minkä takia hän halusi selventää erään asian taustastaan:

Vastoin kuulemianne huhuja, en syntynyt seimessä. Itse asiassa synnyin Kryptonilla, ja minut lähetti tänne isäni Jor-El, jotta pelastaisin Maa-planeetan.

Tässä Obaman puhe kokonaisuudessaan:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *