Hyvää 75. syntymäpäivää, Teräsmies!

Hienoista déjà-vun tuntua tässä merkinnässä… mutta nyt on kyse siis Teräsmiehen ”todellisesta” syntymäpäivästä, eli Action Comics #1:n ilmestymisen päivämäärästä, josta tulee tänään kuluneeksi 75 vuotta. Tarkkoja ilmestymispäiviä on usein vaikea määrittää niin kauan sitten ilmestyneille julkaisuille, mutta tässä tapauksessa päiväys on virallistettu oikeudenkäyntipöytäkirjojen tuella, kuten Bleeding Cool tänään raportoi:

I can explain that first issue. We put that out April 18 and we left it on sale for about 6 weeks. The next on-sale date was about May 25, and thereafter it was published about that time so there was only a month’s difference after that time.

Näin todisti siis DC:n edustaja Jack Liebowitz oikeudenkäynnissä Fox Publicationsia vastaan vuonna 1939, ja päivämäärä on täten kiveen kirjoitettu.

Bleeding Coolin artikkelin lisäksi tänään on syytä lukea myös NYDailyNewsin syntymäpäiväjuttu, joka painottuu Teräsmiehen luojien, Jerry Siegelin ja Joe Shusterin taustaan Clevelandin Glenvillessä.

Myös yksi suosikkisarjisblogaajistani, Ty Templeton, onnittelee tänään Teristä. (Templetonin kuvitusta löytyy muuten juuri lehtipisteisiin ilmestyneestä Hämiksen numerosta 5/2013…)

Action Comics #1:ssä teki ensiesiintymisensä myös Lois Lane, joten tänään on myös hänen 75-vuotissyntymäpäivänsä. Loisin ystävät järjestävät hänelle synttärijuhlat Twitterissä, ja kaikki ovat tietysti tervetulleita osallistumaan hashtagilla #LOISLANE75YRS, mitä nyt amerikkalaisia faneja varten valittu ajankohta voi hieman rajoittaa suomalaisten osallistujien määrää — meidän aikavyöhykkeellämme juhlat tapahtuvat klo 2-4 yöllä.

Juhlan kunniaksi vielä laitan tähän loppuun toissapäivänä julkistetun kolmannen trailerin Zack Snyderin tulevasta Man of Steel -elokuvasta.

Aion kommentoida traileria tarkemmin viikonlopun aikana, ja tietenkin jatkaa Teräsmies-aiheista blogaamista elokuvan ensi-illan lähestyessä ja sen jälkeenkin. Älkää katsoko edellistä merkintää nähdäksenne, miten tällaisten aikeiden on aiemmin käynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *