Ben Affleck on Batman Man of Steelin jatko-osassa

Toissapäivänä julkistettu uutinen on kiirinyt jo kaikkiin Internetin kolkkiin, mutta normaaliin blogaustahtiini verrattuna voisi sanoa, että kommentoin asiaa nyt tuoreeltaan:

Warner Bros. on julkistanut, että Ben Affleck esittää uutta versiota Batmanista Man of Steelin vuonna 2015 ensi-iltaan tulevassa jatko-osassa. Tieto on herättänyt fanikunnassa tunteita aina yllätyksestä tyrmistykseen saakka. Se todellakin on yllättävä ja vaikeasti ymmärrettävä valinta, mutta ei niinkään elokuvastudion kannalta, vaan Ben Affleckin.

Tosiasiahan on, että Affleckiin liittyvistä negatiivisista mielleyhtymistä huolimatta hän on nimekäs Hollywood-tähti ja nykyään myös palkittu elokuvaohjaaja. Lisäksi näytellessään elokuvansa Argon pääosaa hän myös osoitti, että tarvittaessa pystyy treenaamaan itselleen vaikuttavat vatsalihakset. Asiasta ei tarvitse tehdä yhtään sen monimutkaisempaa.

Nyansseja kaipaavat voivat kuitenkin löytää niitä The Hollywood Reporterin artikkelista, jossa syitä löydetään jopa hiljattain johtajaa vaihtaneen Warner Bros.:in sisäisestä politiikasta. Affleckin motiiveja artikkeli kuitenkin valottaa hyvin vähän.

Affleckin täytyi tietää, minkälainen reaktio tulisi olemaan. Tämä ei ole hänen ensimmäinen visiittinsä supersankarileffojen maailmaan (eikä oikeastaan edes toinen: hän sonnustautui Teräsmieheksi esittäessään George Reevesiä Hollywoodland-elokuvassa). Affleckin tähdittämää Daredeviliä muistellaan edelleen pahalla, Affleck itse mukaan lukien, vaikka sen epäonnistuminen ei suurelta osin ollut hänen syytään. Vahingosta viisastuneena hän jätti supersankarielokuvat taakseen, ja on saavuttanut kunnioitusta sekä ohjaajana että jossain määrin myös näyttelijänä. Minkä takia hän haluaisi samaan hullunmyllyyn uudestaan?

On ehkä huomionarvoista, että Affleck ei ole nyt astumassa minkä tahansa kalsarisankarin saappaisiin. Hän aikoo esittää ahdistunutta urbaania ristiretkeläistä, joka on määrätietoisella harjoittelulla tehnyt itsestään rikollisten kauhun, tarinassa joka on saanut suoraa innoitusta Frank Millerin kirjoittamasta klassikkosarjakuvasta. The Hollywood Reporterin mukaan Affleck kieltäytyi tilaisuudesta palata Daredevilin pariin näyttelijänä ja ohjaajana — ehkä tismalleen samaan rooliin palaaminen olisi ollut liian kivuliasta — mutta jos hän tietoisesti etsisi uutta yritystä onnistua siinä, missä hän aiemmin koki epäonnistuneensa, niin tämä olisi heti seuraavaksi lähin skenaario.

Ehkä Affleck ei suostunut edessä olevasta huomattavasta haasteesta huolimatta, vaan nimenomaan haasteen takia. Hän on kapteeni Ahab, supersankarielokuva vei hänen jalkansa, ja nyt hän janoaa kostoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *