Ben Affleck ei ole niin kuin Michael Keaton

Tai tarkemmin sanoen Ben Affleckin valitsemiseen Batmaniksi ei reagoida negatiivisesti samasta syystä kuin Michael Keatonin valitsemiseen Batmaniksi reagoitiin negatiivisesti vuonna 1988.

Bleeding Cool härnäsi lukijoitaan otsikolla, jonka mukaan Warner Bros. oli saanut 50 000 valitusta Batmanin roolituksesta, mikä nykytilanteen sijasta viittasikin ennakkokohuun Tim Burtonin Batmanistä 25 vuotta sitten. Siinä missä jälkiviisaus on osoittanut tuolloiset huolet jokseenkin aiheettomiksi, Affleckin aiheuttaman vastareaktion voi jo muutaman päivän sisällä todeta surkuhupaisaksi, pelkästään lukemalla Affleckin vastustajien omia perusteluja.

Kuten Bleeding Coolin siteeraamasta The Wall Street Journalin artikkelista käy ilmi, Michael Keatonin valinta Batmaniksi ei aiheuttanut faneissa huolta pelkästään sen takia, että sitä pidettiin virheenä. Vakavastiotettava supersankarielokuva oli tuolloin pelkkä unelma  — Teräsmies-elokuvien sarja oli alkanut kepeänä fantasiaseikkailuna ja vajonnut mauttomaksi farssiksi, ja tunnetuin näytelty versio Batmanin hahmosta itsestään oli silkkaa campia — joten koomikkona tunnetun Keatonin valinta antoi ymmärtää, että elokuvantekijät aikoivat tehdä julmaa pilaa supersankarista, josta Frank Miller oli sarjakuvanlukijoiden silmissä tehnyt syvällistä kirjallisuutta.

Keatonin vastustajilla ei välttämättä ollut mitään Keatonia vastaan näyttelijänä, saati ihmisenä, mutta hänen valintansa oli heille merkki siitä, että elokuvan tekijät olivat täysin väärällä linjalla.

Affleckin vastustajat sen sijaan jo tietävät melko tarkasti, minkälaista elokuvaa Zack Snyder on tekemässä. Olisi aika yllättävää, jos Batman olisikin Man of Steelin angstista maailmaa keventävä elementti. Tulkinnan tyyli on jokseenkin selvä, mutta ihmisiä vain vaivaa se… että he eivät pidä Ben Affleckista.

Affleckin vastainen vetoomus on parissa päivässä kerännyt jo yli 35 000 allekirjoitusta. Heidän kommenttejaan lukemalla voisi helposti saada sen vaikutelman, että Affleckia ei ole palkattu esittämään Batmania elokuvassa, vaan oikeasti olemaan Batman. Jos kenelläkään allekirjoittajista on suhteellisuudentajuista käsitystä näyttelijäntyön luonteesta, inho Affleckin julkista persoonaa kohtaan peittää sen täysin alleen.

Niistä 50 000 valituskirjeen kirjoittajasta, jotka kuvittelivat voivansa muuttaa Burtonin elokuvasovituksen suuntaa, merkittävä osa luultavasti ymmärsi elokuvan nähtyään, että heidän pelkonsa olivat olleet aiheettomia. Päivän tai parin sisällä Affleckin vastaisen vetoomuksen allekirjoittajia on varmaankin yhtä monta, mutta jos he tällä hetkellä inhoavat Affleckia noin paljon, minun on vaikea kuvitella, että he elokuvan nähtyään vihaavat häntä, tai elokuvaa, yhtään vähemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *