Brandon Routh ja synkempi Teräsmies

Brandon Routh, Superman Returnsin Teräsmies, esiintyy Kevin Smithin uudessa elokuvassa Zack and Miri Make a Porno, minkä vuoksi IESB.net haastatteli häntä ja kysyi muun ohessa myös seuraavan Teräsmies-elokuvan tilanteesta ja Yön ritarin kaltaisesta synkemmästä Teräsmies-tulkinnasta. Warner Brothersin elokuvatuotannon johtaja Jeff Robinov nimittäin hiljattain antoi ymmärtää, että seuraavan Teräsmies-elokuvan pitäisi olla synkempi, jotta se menestyisi.

Ei ole mitenkään yllättävää, että Routhin kommentit osoittavat hieman parempaa otetta hahmon perusluonteesta: Teräsmiehen ei pitäisi olla synkistelijä, vaikka jotkin kysymykset, joidan kanssa hahmo kamppailee – joita myös käsiteltiin jo Superman Returnsissa – ovatkin synkkiä asioita. Nyrkkitappelujen sijasta Bryan Singer vaati Routhin Teräsmieheltä psykologista toimintaa, ja vähän tyhmempikin näyttelijä olisi prosessin ohessa päässyt kärryille esittämästään hahmosta. Enkä usko, että Routh on lainkaan tyhmä.

Se mikä on hieman yllättävää, että IESB.netin toimittaja korostaa niin paljon sitä, että DC Comicsin johtaja Paul Levitz haluaa Routhin jatkavan Teräsmiehenä, ja sitä, että Bryan Singer on edelleen virallisesti sitoutunut ohjaamaan seuraavan Teräsmies-elokuvan. Levitzillä ei kuitenkaan ole minkäänlaista virallista sananvaltaa Warner Brothersin elokuvatuotannoissa. Häntä ehkä konsultoidaan, mutta jos studio haluaa korvata Routhin, Levitz ei voi sitä estää.

Kaikki riippuu pohjimmiltaan siitä, mihin suuntaan seuraava ohjaaja haluaa lähteä. Ja se, että Singer on jo tehnyt sopimuksen jatko-osan ohjaamisesta, ei loppujen lopuksi merkitse sen enempää kuin se, että Routh on allekirjoittanut sopimuksen jatko-osassa näyttelemisestä. Studio voi ihan hyvin perua jo tehdyt sopimukset (näyttelijöiden sopimuksissa on yleensä ns. ”pay or play” -ehto juuri tällaisia tilanteita varten, jotta projektiin ja sen aikatauluun sitoutuminen ei olisi taloudellinen taakka, vaikka kyseistä näyttelijää ei projektissa lopulta tarvittaisikaan) jos vaikuttaa taloudellisesti järkevämmältä tehdä niin kuin tuottaa elokuva sellaisten tekijöiden kanssa, jotka eivät vedä yleisöä teattereihin mahdollisimman paljon.

Tietenkin itse haluaisin nähdä sekä Singerin että Routhin palaavan tekemään seuraavan Teräsmies-elokuvan, mutta totuus on se, että asiasta ei ole tällä hetkellä minkäänlaisia takeita.

Lähde: Superhero Hype!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *