Ensimmäinen kuva Man of Steelin jatko-osasta

Leikitään, että blogin hiljaiselo on johtunut periaatteesta ”pics or it didn’t happen”.

No, nyt jotain on tapahtunut.

Ensimmäisenä kuvasta pistää silmään se, että Batmanin asu on — tai ainakin yrittää antaa vaikutelman, että se olisi — kangasta, toisin kuin aiempien valkokangas-Batmanien vuoden 1989 versiosta lähtien. Monet Alex Rossin Batman-maalauksia nähneet ovatkin jo vuosikausia kuvitelleet, että näyttelijän ei tarvitsisi pukeutua (kumiseen) panssaripukuun ollakseen fyysisesti uskottava Batman. Sandy Colloran lyhytelokuva Batman: Dead End todistikin sen — ainakin pienen budjetin fanituotannon mittapuulla. Zack Snyder on ottanut haasteen vastaan, ja sikäli kuin mustavalkoisesta still-kuvasta voi mitään päätellä, onnistunut varsin hyvin.

Tyylillisesti asun on tietenkin jo todettu olevan enemmän velkaa Frank Millerille kuin Rossille:

Lepakkosymboli on läski, ja korvat ovat lyhyet. Poseeraus tuntuu myös korostavan kokoonpuristettua, massiivista fyysisyyttä, mikä lisää yhdennäköisyyttä Millerin vision kanssa.

Tämä oli tietysti sikäli odotettavissakin, että Snyder julkisti jatko-osan nimenomaan Millerin The Dark Knightista poimitulla sitaatilla. Ottaen huomioon Man of Steelin loppuasetelman, jossa Teräsmiehen ja USA:n sotavoimien välit olivat jokseenkin kireät, jatko-osan juoni tuskin kuitenkaan tulee kovin tarkkaan jäljittelemään Millerin teosta, jossa Ronald Reaganin sotakoneiston tahdottomaksi käskyläiseksi alistunut iso sininen partiopoika vainosi lainsuojatonta yön ritaria. Itse asiassa päinvastainen asetelma voisi olla jotain mielenkiintoista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *