Superman: Back in Action TP

Superman/Batman: Absolute PowerSuperman: Back in Action
Kirjoittajat: Kurt Busiek, Fabian Nicieza, Len Wein & Gerry Conway
Kuvittajat: Pete Woods, José Luis García-López & Steve Mitchell
Värittäjät: Brad Anderson, Glynis Wein & Jerry Serpe
DC Comics, tammikuu 2007, ISBN 1-4012-1263-8
144 sivua; 25,4 x 16,8 x 1 cm

Good Fellows / Bookplus / Amazon.com / Amazon.co.uk

Back in Action jatkaa siitä, mihin Up, Up and Away jäi: Teräsmies on palannut toimintaan oltuaan teillä tietymättömillä vuoden ajan. Monet kadunmiehistä supersankarikollegoihin epäilevät, että Teräsmiehen trikoisiin onkin pukeutunut joku huijari. Kun Huutokauppiaana tunnettu avaruusolento saapuu maapallolle ja alkaa kaapata harvinaisia ja arvokkaita superolentoja, Teräsmiehen täytyy tehdä yhteistyötä epäilijöidensä kanssa ja todistaa olevansa aito asia.

Huutokauppiaan hahmossa on selviä yhtymäkohtia Galactukseen – hänkin ilmaantuu maan pinnalle jättiläismäisessä muodossa, jota vastaan tavanomaiset aseet ovat voimattomia. Missään maailmanlopun tunnelmissa ei kuitenkaan liikuta, vaan tarinan sävy on melko kepeä. Draama on lähtöisin Teräsmiehen ja muiden supersankarien välisistä jännitteistä. Koska Huutokauppiaan laitteet riistävät Teräsmiehen voimat, hänen on johdettava sankarit voittoon ja osoitettava henkilöllisyytensä merkittäviltä osin luonteensa lujuuden kautta.

Fabian Nicieza ja Kurt Busiek ovat aiemmin kirjoittaneet menestyksekkäästi yhdessä Marvelin Ukonnuolia. Yhteistyö näyttää sujuvan edelleen mainiosti. Back in Action ei ole huikaisevan yllätyksellinen teos, mutta Busiekin ja Niciezan ote hahmoista on luja ja tarina soljuu eteenpäin mukavasti. Pete Woodsin tasaisen laadukas kuvitus viimeistelee vakuuttavan, mutta ei eristyisen vaikuttavan kokonaisuuden.

Koska kokoelman nimitarina oli vain kolmen alkuperäisnumeron pituinen, mukana on lisäksi vanhoja DC Comics Presents -lehden tarinoita, joiden yhteisseikkailut Teräsmiehen ja DC:n matalamman profiilin supersankarien välillä toimivat inspiraationa Busiekin ja Niciezan tarinalle. Teräsmiehen liittolaisina nähdään Metallimiehet, Tulimyrsky ja Deadman. Kaikkien tarinoiden kuvittajana on José Luis García-López, joka on varmaankin 70- ja 80-lukujen vaihteen tunnistettavimpia Teräsmies-kuvittajia. Ainakin hänen piirroksiaan käytettiin Suomessa Teräsmies-lehden mainoksissa pitkään vielä 80-luvulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *